FAQ: wat je wilt en moet weten

Als nieuwe leerling, maar ook als ouder of verzorger, heb je ongetwijfeld vragen over hoe dingen geregeld zijn op onze school. Wil je iets weten, kijk dan eerst eens hier bij de veelgestelde vragen.

Ziekmelden

Ben je ziek, dan moet een van je ouders je telefonisch afmelden vóór 08.00 uur. Telefoon: (0321) 38 70 00. Ben je de week erna niet beter? Dan moet je op maandagochtend opnieuw ziekgemeld worden. Ook dat kan telefonisch. Zodra je weer beter bent, horen we dat ook graag via een telefoontje naar school.

Overdag ziek worden

Word je in de loop van de dag ziek? Meld dit aan de afdelingsleider of conciërge. Bel naar school zodra je veilig thuis bent gekomen. Ben je te ziek om zelfstandig naar huis te gaan? Laat dit weten, dan zorgen we dat je wordt opgehaald of thuisgebracht.

Word je voor de vierde keer in een schooljaar ziek, of ben je twee weken achter elkaar ziek? Dan moeten we dat melden aan de GGD.

Verlof aanvragen

Moet je naar huisarts, tandarts, fysiotherapeut of een andere specialist? Of kan je om een andere reden even niet naar school? Vraag de mentor om een formulier voor verlofaanvraag. Doe dit zo lang mogelijk van tevoren. Laat het formulier invullen door je ouders en lever het in bij de mentor.

Let op: is het de bedoeling dat je voor meerdere dagen niet op school komt? Vraag dit minstens twee weken van tevoren aan.

iPad-regeling

Ook in het praktijkonderwijs doen we steeds meer digitaal. We werken bijvoorbeeld met iPads. Die worden door de school verstrekt wanneer ze nodig zijn voor de les. Zo doe je bij ons digitale vaardigheden op. Die heb je tegenwoordig steeds meer nodig. Bovendien word je op die manier nog aantrekkelijker voor toekomstige werkgevers!